Fre 3/11 2023

Övningsgrupp med Ming

Anteckningar av Karin Skog och korrigering av Ming Miku

Fredag 3/11 2023

På dessa träffar sätter vi intentionen att vi vill öva oss på superintelligensen, dvs använda vårt mind till att uppnå läkning och saker vi vill uppnå i livet. Detta kommer vi börja med genom att öva på en fysisk övning där det är viktigt att du alltid använder mindet först innan du rör på dig. 

  1. Mindet går alltid först, vilken riktning och vad, klart och tydligt
  2. Gör övningen mjukt och fint, avslappnat och naturligt
  3. Njut och vet att allt kommer att förändras, du kan leta efter vad som förändras, du kommer göra saker annorlunda

Denna fysiska mind-övning kommer även hjälpa oss att läka till ett bättre tillstånd och få hela ditt system att fungera bättre. Om du bara kör på fysiskt utan att använda mindet så får du ett annat resultat.


Fysisk övningar - process

Moment 1 (öppna)

Stå upp, eller sitt om du inte kan stå (och gör så gott du kan).


  1. Börja med att stå rakt upp.
  2. Sätt händerna framför naveln i en mjuk cirkel och sänd bästa energin till ”nedre/lower Dantian”, som finns mitt i magen mellan naveln och ländkota 2:a och 3:e, kallas Mingmen.
  3. Flytta händerna i en cirkel runt bak och sänd bästa energin in i nedre Dantian igen.
  4. Fortsätt upp till under armhålorna, till mitten, långfingrarna trycker Dabao (punkterna i sidan av bröstkorgen i höjd med bröstvårtor), sänd bästa energin in i mellansta Dantian.
  5. Håll händerna framför dig, i axelhöjd, vänd fingrarna mot ansiktet, sänd bästa info/energin till Upper Dantian. 
  6. Sträck sedan ut armarna åt sidorna i axelhöjd och ta in information
  7. Händerna går sedan hela vägen upp ovanför huvudet och sänder bästa informationen/qui till kroppen genom hjässan. Håll händerna uppåt med handflatorna mot varannan. 

Moment 2 (Ryggböjning + höftöppning)

Fysisk kroppsövning, böja sig ner och upp med höftöppning


  1. Utgå från sista positionen ovan: vänd händerna mjukt framåt och tänk att du limmar armarna mot öronen även om de inte nuddar. 
  2. Börja med att föreställa dig ett osynligt snöre från himlen som drar dig uppåt från toppen av hjässan (Baihui) hela ryggraden dras mjukt uppåt. 
  3.  Böj dig sedan fram- och neråt med raka armar, kota för kota, sätt intentionen i mindet först (7 nackkotor, 12 ryggkotor, 5 ländkotor).
  4. Vila händerna på fötterna, huvudet hänger ner naturligt.
  5. Fokusera på Nedre Dantian och att gravitationen därifrån drar kroppen naturligt nedåt och framåt, mjukt, så att din vikt landar på främre fotsulor, och du blir som en köttbulle, Fokusera sedan på Mingmen (punkten mellan ländkotan 2:a och 3:a) och att den punkten drar/gungar kroppen mjukt tillbaka, bakåt uppåt. Gör denna höftöppnare 3 ggr. Detta mjukar upp höften på riktigt, djupt inne vid höftkulan. Till skillnad mot när vi stretchar höften och tar i, då stretchar vi istället hela höft paketet i ett.  
  6. Rätta till knäna rakt och håll höfterna och benen raka. Rulla sedan upp mjukt igen från nedersta ländkotan upp till högsta nackkotan till stående med armarna rakt upp klistrade mot öronen. 
  7. Rulla axlarna och skjut händerna (energi) mjukt framåt, som sjögräs, så hela bröstkorgen slappnar av.

Moment 3 (stäng), moment 1 baklänges

  1. Stäng, gör tvärtom som du gjorde i moment 1.
  2. Händerna börjar högt upp klistrade till öronen. 
  3. Gå ner längs med sidan till axlar, fram framför ansiktet, gå neråt till bröstet, bakåt till ryggen, ner och runt till framsidan av nedre Dantian. Landa med händerna på naveln. 

Hemläxa

Minimalt: Kör denna övning en gång per dag, 3 varv. Dvs 3 varv x 3 höfter.

Vill du göra fler är det okej, 10 varv per dag. Dvs 10 varv x 3 höfter.


Notera tekniken med mind först, avslappnad/gör sitt bästa och pusha inte igenom vid värk, stanna och andas i så fall, du ska nå dit naturligt och lätt. 


Ställ bra konkreta frågor som uppstår vid nästa tillfälle om 2 veckor. 

Ming kommer lägga in ytterligare ett moment nästa gång. Så vi kör ett varv och ser om ni får frågor.


Complete and Continue  
Discussion

0 comments